Mediebyrået Enklere Valg»3 grunner til at du trenger en Google Min Bedrift side

3 grunner til at du trenger en Google Min Bedrift side

Det finnes mange grunner til at du bør ha en Google Min Bedrift side.
Her er tre av de viktigste:

1: Du får full kontroll på din egen bedriftsinformasjon – i alle Google-produkter

2: Du får bedre synlighet – i alle Google-produkter

3: Du kan vise potensielle kunder hva som skiller deg fra konkurrentene

Som en bonus vil også en korrekt oppsatt Google Min Bedrift side åpne opp viktig funksjonalitet i andre Google-produkter. Annonserer du med Google AdWords er det ekstra viktig å ha en Google Min Bedrift side. Mer om dette i slutten av artikkelen.

Grunn 1:
Ta kontroll over informasjonen om din bedrift

Det finnes masse informasjon om din bedrift på nettet. Og Google er ofte det aller første stedet folk begynner å lete. Potensielle kunder finner adressen din, telefonnummeret ditt, åpningstidene dine og omtaler av deg direkte i Googles søkemotor eller Google kart. Det er derfor viktig at denne informasjonen til enhver tid er korrekt. Man kan miste mange kunder på så tilsynelatende små ting som å ha feil adresse eller feil telefonnummer i Google. Eller som vi sier – synes du ikke finnes du ikke.

Ingen er bedre skikket til å gi korrekte opplysninger om din bedrift enn deg selv. Og det er det Google Min Bedrift handler om. Google Min Bedrift er Google sin måte å la deg ta kontroll over all denne informasjonen. Sørg for at du er godt synlig med korrekte opplysninger i alle de situasjonene der folk trenger å finne deg. På tvers av alle Google sine tjenester, og på tvers av alle dingser og duppeditter.

Du legger selv inn all kontaktinformasjonen til bedriften i din Min Bedrift konto; telefonnummer, adresser, websider, epostadresser, åpningstider, m.m. Deretter bruker Google denne informasjonen i alle sine andre produkter. Og om du flytter eller får et nytt telefonnummer går du bare inn og endrer dette selv, så oppdateres automatisk alle produktene til Google med den nye informasjonen. Enkelt og greit!

 

Grunn 2:
Økt synlighet og mer oppmerksomhet

Ved å fylle ut god informasjon om bedriften din og hva dere driver med, vil du gi Google mer “kjøtt på beinet” til å presentere dere oftere i søkeresultatene. Du vil også få en større andel av skjermbildet på søkeresultatsiden: I tillegg til at websidene dine blir presentert får du også en presentasjon av Min Bedrift siden din i høyremargen. Om du i tillegg bruker Google AdWords til annonsering kan du få enda en presentasjon der. Jo mer plass som brukes på deg, jo mindre plass blir igjen til konkurrentene dine.

 

Grunn 3:
Skill deg ut fra konkurrentene – Vis din personlighet

I Google Min Bedrift kan du lage en utfyllende og god bedriftspresentasjon ved hjelp av både tekst og bilder. Last opp logo, bilder av de ansatte, produkter, interiørbilder fra butikken, bilder av utsiden av butikken med mer. Benytt denne muligheten til å vise frem din bedrifts “personlighet”. Det vil ofte være denne presentasjonen som avgjør om den potensielle kunden klikker seg videre til din bedrift eller til en konkurrent.

 

BONUSFORDEL:
Mer effektiv annonsering i Google AdWords

Om du benytter Google AdWords er det ekstra viktig å ha en Min Bedrift side. Denne siden kan nemlig kobles sammen med AdWords kontoen din og dette åpner opp for å bruke informasjonen din også i annonsene. F.eks. kan adressen din vises på en egen linje i annonsen. Det gjør det lettere å finne dere, samt at annonsen tar opp mer plass på søkeresultatsiden. Dette gjør at du får flere klikk på annonsen din.

Hva kan Mediebyrået Enklere Valg hjelpe med?

Google Min Bedrift Startpakke – teknisk oppsett

Det kan være litt vanskelig å få satt opp Min Bedrift riktig. Profilsiden skal opprettes, adressen din må verifiseres og nettstedet ditt må verifiseres. Vi kan hjelpe deg med å sette opp alt det tekniske, og legge ut den mest grunnleggende informasjonen som adresse, telefonnummer, o.l. Når alt er satt opp får du din egen login slik at du kan holde informasjonen oppdatert og evt supplere med mer innhold selv.

Google Min Bedrift Optimalisering – søkemotoroptimalisert innhold

Tekstene du skriver for å fortelle om bedriften din vil også påvirke hvor ofte Min Bedrift siden vises i søkeresultatene. Vi kan være behjelpelig med å produsere søkemotoroptimaliserte tekster slik at du vises så ofte som mulig på de mest relevante søkene.

Ta kontakt i dag for å høre hva vi kan gjøre for deg!

© 2018 Mediebyrået Enklere Valg ALL RIGHTS RESERVED TERMS AND CONDITIONS - Tilrettelagt av Mediabyrået Enklere Valg