Enklere Valg foundation

Å gi er saligere enn å ta – de barmhjertige og bokseres motto

Enklere Valg Foundation har som grunntanke å bidra til en litt bedre hverdag for mennesker rundt omkring i verden. Våre medarbeidere ser selv verdien av dette – og er selv initiativtakere til å finne aktuelle prosjekter og hjertesaker. Mediebyrået Enklere Valg er en liten bedrift – men selv en dråpe gjør havet større. Vi søker etter å delta på håndfaste prosjekter hvor vi faktisk kan observere den konkrete verdien av midlene og arbeidet vi bidrar med, snarere enn å donere penger til større selskaper hvor vi ikke selv kan se den konkrete effekten av bidragene.

Vi vil gjerne vise dere noen av sakene vi har støttet siden Enklere Valg Foundation så dagens lys for noen år siden, og håper dette kan bidra til deres egen giver- og skaperglede. Husk at alle monner drar, og at små bidrag kan gjøre store forskjeller for mange!

Husbygging i Korat, juli 2013

EVF var i juli 2013 på tur til Thailand, med et ønske om å finne en familie vi kunne hjelpe til en bedre tilværelse. Etter å ha forhørt oss litt med de lokale og mennesker vi traff, fikk vi til slutt tips om en familie som bodde i byen Korat. Korat ligger et lite stykke nordøst for Bangkok, og tar omtrent fire timer å komme seg til med bil.

Et rørende møte med familien

Etter en tragisk hendelse hvor mor i familien gikk bort, var far blitt eneforsørger for sine to barn og barnas bestemor. Han jobbet som lastebilsjåfør i Bangkok (hvor han også sov fra mandag til lørdag grunnet reiseveien), og tjente ca. 200 baht om dagen (ca. 40 kroner). Etter å ha betalt for barnas skolegang, mat, klær og transport til og fra arbeid, satt familien igjen med mindre enn 50 baht.

EVF tok turen til Korat for å hilse på familien. Til tross for tingenes tilstand var det en hjertevarm og omsorgsfull familie vi møtte. De tok vare på hverandre, og alle bidro til å få hjulene til å gå rundt. Huset de bodde i var ikke stort mer enn fire vegger med et rustent blikktak. Familien sov samlet på madrasser på gulvet, i husets eneste rom. Huset hadde ikke elektrisitet, og når det regnet var det nesten like vått innendørs som utendørs.

Et nytt hus – en ny hverdag

Dette synet gjorde at EVF gjerne ville strekke ut en hånd, og gjøre en innsats for å gi familien en litt bedre hverdag. Etter litt drøfting og diskusjon innad i gruppen, kom vi frem til at det beste vi kunne gjøre for familien var å bygge et nytt hus. Vi leide derfor inn bygningsarbeidere og kjøpte inn byggevarer og materiell i Korat by. Naboer og venner av familien var også svært behjelpelige med byggingen, og gledet seg over prosjektet som var iverksatt for den lille familien.

Husbyggingen tok mindre enn to uker fra planlegging til ferdigstillelse, og det endelige resultatet overgikk våre egne forventninger med glans. Dyktige fagfolk og stor arbeidskapasitet blant familiens naboer og venner bidro til at prosjektet lot seg gjennomføre så fort, med et fantastisk resultat.

Lokale munker og en overrasket far

På vår siste dag i Korat fikk vi besøk av noen lokale munker som innviet huset for familien.
Når huset endelig stod klart var det på tide å ta kontakt med faren, som var helt uvitende til prosjektet som var iverksatt. Over telefon fortalte farens bror om husbyggingen, og at alt nå stod ferdig. Å si at han ble overrasket er en voldsom underdrivelse, men det mest hjertevarmende var å høre han fortelle om hva dette betydde for resten av familien.

Vi takket for oss, og dro tilbake til Norge med smil om munnen og tårer i øyekroken. Opplevelsen har gitt oss uforglemmelige minner og satt vår egen hverdag i et litt større perspektiv.

Barnehjem i Bangkok – januar 2017

I januar 2017 var Enklere Valg på firmatur til Bangkok. I tråd med EVF sine grunnverdier, ønsket vi også denne gang å bidra med noen dråper for å gjøre havet litt større. Vi tok derfor kontakt med et lokalt barnehjem, og hørte om det var noe vi kunne bidra med. Der ble vi fortalt at de hadde det de trengte av utstyr, og at barna hadde et trygt og godt hjem. Det de derimot slet med var penger til mat og daglig drift. EVF kunne da med glede overrekker 20 000 baht til hjemmet, som sikret barna på hjemmet et varmt måltid i flere måneder frem i tid.

Jeg ønsker å bli kontaktet

Enklere Valg Foundation

Selv en dråpe gjør havet større. I Enklere Valg er vi heldige som får lov til å gi litt av våre ressurser for å gjøre morgendagen bedre for noen andre.