Mediebyrået Enklere Valg»Google stiller langt strengere krav til https

Google stiller langt strengere krav til https

 

 

Et tryggere Internett for alle – skjerpede krav til webtjenester

Sikkerhet på nett blir stadig viktigere – og med god grunn. Nettaktiviteten hos folk flest blir stadig høyere, og dette medfører også at folk bruker Internett ganske annerledes enn tidligere. Sensitive personopplysninger sendes over verdensveven daglig, både i nettbanken, på e-post, og liknende. Kredittkortinformasjon, bosted og sivilstatus utleveres over både krypterte og åpne linjer – uten at man egentlig tenker så mye over det. Dette gir videre grobunn for mennesker med litt mer skumle hensikter.

Strengere krav til sikkerhet

Større Internett-aktører som Google har på bakgrunn av dette begynt å stille langt strengere krav til sikkerhetstjenestene hos nettsider som ønsker å bedre sin SEO-rating, og øke sin synlighet på nett. De ønsker rett og slett ikke å promotere websider som kan sees som en sikkerhetsrisiko, nesten uansett hva slags innhold siden promoterer i utgangspunktet.

Derfor er det i dag viktig at din nettside er utstyrt med et SSL-sertifikat. I praksis betyr dette at siden din utstyres med et krypteringsledd – altså en funksjon som gjør at informasjon som lastes opp eller sendes via en nettside krypteres tilstrekkelig slik at det ikke kan plukkes opp av utenforstående tredjeparter. SSL-kryptering gjør rett og slett slik at kun de som skal kunne bruke informasjonen du gir fra deg er de som faktisk får tilgang til den.

Vi deler informasjon ukritisk – konsekvensene kan være betydelige

Hvis en tenker over hvor mye informasjon vi gir fra oss på daglig, eller i hvertfall ukentlig basis, begynner man å forstå hvorfor slike krypteringsløsninger blir å regne som en slags bransjestandard fremover. De fleste av oss har oppdaget netthandel, vi logger oss inn i nettbanker og legger igjen sensitiv betalingsinformasjon, og vi registrerer profiler på diverse nettsteder med fullt navn og personalia. Om ikke denne informasjonen er sikret og kryptert tilstrekkelig, gir det vann på mølla og mat i magen til folk som lever av å bruke og selge denne informasjonen videre. Og tvil ikke – disse finnes det mange av. Nettkriminalitet har eksplodert i takt med økt bruk og kunnskap hos folk flest, noe som igjen stiller langt høyere krav til de av oss som tilbyr ærlige og redelige tjenester på nett. Det kan kanskje virke som et fordyrende mellomledd, men i praksis er det høyst nødvendig for å sikre et åpent og trygt Internett for alle, alltid.

Google skremmer brukerne – men løsningen er enkel og rimelig

Googles egen nettleser, Chrome, har allerede begynt å sende ut advarsler til alle som forsøker å logge seg inn eller legge igjen sensitiv informasjon på nettsider uten tilstrekkelig kryptering og sikkerhet (SSL-sertifikat). De sier selv at dette bare er et lite steg på veien, og at advarsler og sanksjoner vil bli både mer omfattende og drastiske i nær fremtid.

Å skaffe seg et SSL-sertifikat er både enkelt og rimelig. Mange tenker automatisk at webløsninger og implementering er kostbart, men et SSL-sertifikat koster i praksis kun 120,- kroner i måneden. Å implementere det på selve nettsiden tar heller ikke mer enn et par timer. En liten pris å betale for bedre personvern og sikkerhet – i hvertfall hvis alternativet er å jage vekk kundene/brukerne sine med hyppige og skremmende advarsler om at deres sikkerhet er truet.

Ta kontakt med oss i dag om du har spørsmål om hvordan du kan bedre sikkerheten på dine websider.

© 2018 Mediebyrået Enklere Valg ALL RIGHTS RESERVED TERMS AND CONDITIONS - Tilrettelagt av Mediabyrået Enklere Valg